SE*Fimelle´s

Norsk Skogkatt

_____________________________________________________________

Innehavaren av stamnamnet!

 

Jag som innehar stamnamnet Fimelle´s heter Jessica och bor tillsammans min sambo Kalle och våra djur.

 

Jag har hela mitt liv varit djurintresserad och växt upp med djur. Min första katt fick jag som 12 åring, sen dess har jag alltid haft djur.

 

2008 fick jag upp ögonen för Norsk skogkatt. Jag började leta efter en fin svartsköldpadd. Men mamma tyckte det räckte med de jag hade. När jag flyttade hemifrån började jag leta ännu mer. Jag skulle bara ha en Norsk skogkatt. Var på en utställning i december och såg då en blåsköldpadd. och där bytte jag färg! Nästan ett år senare hittade jag min blåsköldpadda, SE*Fursterikets Fiona! Först var min tanke att ha henne som sällskapskatt, men mer och mer intresserad utav utställning blev jag. Och så då började utställningarna.

 

Ett år senare ville jag skaffa en kompis till Fiona. Vad skulle det bli då? Samma ras eller en annan? Då såg jag Maine Coonerna. WOW! En sådan måste jag ha! Jag letade och letade, tillslut hittade jag S*Skogsdal´s Qaramelle! En svartsköldpaddsilvertabby. Och hon fick följa med hem.

 

Därefter började mitt intresse för avel komma. Jag började leta information och lärde mig mer om rasstandard och sjukdomar. Samtidigt läste jag om hur man börjar med uppfödning. Stamnamn.. Vad ska man heta? Vill man heta det om många år framöver?

 

Sen tillslut kom jag på något som jag vill ha. Något som säger att det är vi!! Så det blev, SE*Fimelle´s.

 

SE*Fimelle´s Står för mina två första katter FIona & QaraMELLE. FI MELLE.